Натурален лек за щитовидната жлеза като стомана! Подобрява функцията на щитовидната жлеза и цялостното здраве на организма

27 483

щитовидната жлеза като стомана

Натурален лек за щитовидната жлеза като стомана! Подобрява функцията на щитовидната жлеза и цялостното здраве на организма

Щитовидната жлеза контролира метаболитните процеси в организма. Тя регулира много биологични функции и гарантира поддържането на здравето.

Функцията на щитовидната жлеза е да отделя хормони, отговорни за регулирането на телесната температура, потреблението на енергия от тялото и до известна степен за апетита, съня и характера.

Болестите на щитовидната жлеза променят способността й да отделя хормони. Това причинява хормонални излишъци и дефицити, които значително променят качеството на живот на пациентите. Едно от ефективните лечения е операцията, но не винаги е необходимо да се оперира щитовидната жлеза.

Един от най-добрите начини да осигурим оптимално функциониране на щитовидната жлеза е чрез храната, която ядем.


Може да ви интересува

Много компоненти в ежедневната ни диета могат да помогнат на щитовидната ни жлеза да остане балансирана или да постигне състояние на равновесие, ако не функционира правилно.

Предлагаме Ви една рецепта, която подобрява функцията на щитовидната жлеза и цялостното здраве на организма!

Съставки

Сурова елда – 2 супени лъжици
Кефир – 250 мл

Начин на приготвяне

Измиваме сурова елда, след което я изсипваме в хаванче и я смиламе на прах. След това я изсипваме в чашата с кефира и разбъркваме.

Приемаме сутрин на празен стомах, вместо закуска.

Елда

Елдата е енергийно интензивен продукт, съдържа повече протеини и много по-малко въглехидрати в сравнение с други зърнени храни.

Елдата има протеини, мазнини, фибри, витамин А, витамини от групата В и витамин РР, органични киселини, желязо, калций, йод, фосфор, бор, цинк и магнезий. Елдата съдържа също големи количества от всички осем незаменими за организма аминокиселини – лизин, левцин, изолевцин, метионин, триптофан, треонин, фенилаланин и валин.

Кефир

Кефирът е популярен ферментирал млечен продукт, който има повече от 20 полезни бактерии за тялото. Той е незаменим в периода на лечение, както и в профилактиката на дисбактериоза. Регулира ферментационните процеси в червата, предотвратява преждевременното стареене на тялото, премахва токсините. Той съдържа повече калций от млякото. Това е сърдечен биопродукт, който може да замени пълноценна вечеря.

Кефирът се счита за лек на много болести. Подобрява храносмилането и цвета на лицето (тена), потиска процесите на разпад в червата, премахва токсините, стимулира чернодробната функция, облекчава алергичните прояви.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

щитовидната жлеза като стомана


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *