Домашен лек при неволно изпускане на урина!

59 285

неволно изпускане на урина

Домашен лек при неволно изпускане на урина!

Уринарната инконтиненция е загубата на контрол върху пикочния мехур или невъзможността да се контролира уринирането. Това е често срещано състояние. Може да варира от незначителен проблем до нещо, което значително засяга ежедневието ви.

Съставки

Изсушен полски хвощ – 1 супена лъжица
Вода – 250 мл
Мед по желание

Начин на приготвяне

Поставяме една супена лъжица изсушен полски хвощ в една тенджера. Добавяме водата и оставяме да ври за 10 минути. След това прецеждаме в чаша и подслаждаме с мед по желание. Разбъркваме. Пием по 100 мл 3 пъти на ден след ядене.

Хвощ

Хвощът е растение, чиито листа притежават лечебни свойства. Често се използва в алтернативната медицина, тъй като неговите почистващи свойства облекчават дискомфорта при инфекции на пикочните пътища.

Билката полски хвощ е най-добрият източник на натурален силициев диоксид, на флавоноиди, каротин (провитамин А), витамин С и др.

Чаят от полски хвощ има изразен диуретичен ефект (чай за отводняване) и съдейства за детоксикацията на организма от отрови и изхвърлянето на камъни в бъбреците и пикочния мехур. Тъй като увеличава отделянето на урина, е полезен и за хора с повишено кръвно налягане, които често страдат от задържане на течности и подуване на крайниците. Има силно антимикробно, антисептично и противовъзпалително действие и съдейства за по-бързата регенерация на тъканите.

Чаят от хвощ се прилага освен като диуретично и кръвоспиращо средство и при бъбречнокаменна и жлъчнокаменна болест, при ревматизъм, подагра, заболявания на дихателните органи, а също така и при хипертонична болест и атеросклероза.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

неволно изпускане на урина


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *