Научете за ползите за здравето от дъбовите листа! 150 по-ефикасни от от мечо грозде и червена боровинка

13 474

ползите за здравето от дъбовите листа

Научете за ползите за здравето от дъбовите листа! 150 по-ефикасни от от мечо грозде и червена боровинка

Лечебните свойства на дъба произтичат от богатството му на танини и флавоноиди, които му осигуряват стягащи, антисептични, противовъзпалителни и хемостатични свойства. Има много растения, които съдържат танини, но това, което характеризира дъба е, че има един от най-мощните и най-концентрирани танини, което го прави едно от най-добрите стягащи средства.

Съставки

Пресни листа от дъб – 5 бр
Вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Измиваме добре листата от дъб и ги слагаме в тенджера. Добавяме 250 милилитра вода и слагаме на котлона. Когато водата заври, варим за още 10 минути. Оставяме да престои за 15 минути. След това прецеждаме и нашият чай е готов за консумиране!

Пием веднъж на ден, по желание може да подсладим чая с мед. Той се приема при бъбречни проблеми, камъни в бъбреците, инфекции, бактерии в урината, защитава сърцето и намалява холестерола.

Листа от дъб

Дъбът, често свързван със силата, има множество приложения и лечебни свойства. С листата на това дърво можете да облекчите хемороидите, да контролирате кървенето и да спрете диарията или изпускането на урина.

Флавоноидите, открити и в листата на дъба имат, доказана кардиопротективна активност. Това означава, че те могат да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания чрез своите няколко механизма. Най-важните сред тях са успокояване възпалението на съдовете и инхибиране образуването на плака.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

ползите за здравето от дъбовите листа


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *