Основни храни за поддържане и понижаване нивата на пикочна киселина!

38 886

понижаване нивата на пикочна киселина

Основни храни за поддържане и понижаване нивата на пикочна киселина!

Пикочната киселина е химично съединение, което се образува, когато тялото разгражда вещества, известни като пурини. Те се изпращат от бъбреците в кръвта и чрез процес на филтриране се елиминират чрез урината.

В някои случаи обаче този материал се натрупва в прекомерни количества, или защото тялото го произвежда в излишък, или защото има проблеми с него.

Нивата на пикочната киселина трябва да се поддържат в рамките на нормалните стойности, тъй като нейният излишък причинява проблеми и заболявания като подагра и не е полезно да имате ниска пикочна киселина.

Храни за поддържане на здравословни нива на пикочна киселина.

Артишок

Благодарение на своите диуретични свойства, артишокът може да ни помогне да премахнем задържането на течности, причинено от излишната пикочна киселина. Те имат фибри, протеини и винаги чудесните мастни киселини. От друга страна, те са идеални храни за запазване здравето на черния дроб.

Може да ви интересува:  Противовъзпалително средство, което помага за лечение на възпалени черва и подуване на корема

Тиква

Тиквата е храна, богата на бета-каротин, вещество, което след абсорбиране в тялото ни се трансформира във витамин А или ретинол. Това е от съществено значение за зрението, доброто състояние на кожата, тъканите и за правилното функциониране на защитната ни система.

Тиквите са зеленчуци, богати на калий и бедни на натрий, което им придава диуретично действие, което благоприятства елиминирането на излишната течност от тялото. Полезни са при хипертония, хиперурикемия и подагра, камъни в бъбреците и задържане на течности.

Лук

Лукът, много подходящ зеленчук за намаляване нивата на пикочна киселина в кръвта и предотвратяване на хиперурикемия, холестерол и триглицериди. Добър домашен лек е да сварите лук в литър вода за 5 минути, да престои малко и след това да го прецедите.

Може да ви интересува:  Отвара от дюли при ангина, кашлица и възпалени сливици! Ефективна

Морков

Морковите ще ви помогнат да изхвърлите излишната пикочна киселина, тъй като са много алкализиращ зеленчук. В този смисъл морковите имат много ефективни ефекти за елиминиране на излишъка от тези пурини и кристали, които се съхраняват в ставите.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

понижаване нивата на пикочна киселина


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *