Ефективна комбинация за изчистване на белите дробове! Има мощни лечебни свойства

14 231

мощни лечебни свойства

Ефективна комбинация за изчистване на белите дробове! Има мощни лечебни свойства

Това домашно средство има силно противовъзпалително действие, което не само унищожава бактериите, причиняващи болестта, но и насърчава естествените защитни сили на организма.

Съставки

Куркума на прах – 2 супени лъжици
Вoда – 250 мл
Мед – 1 супена лъжица

Начин на приготвяне

Изсипваме водата в тенджера, слагаме я на котлона и когато кипне добавяме куркумата. Варим за 10 минути, след това отстраняваме от котлона и оставяме да изстине. След като се охлади добавяме меда.

Приемаме по 4 пъти на ден по 2 супени лъжици. Приемаме докато се почувстваме добре, но не повече от 7 дни.

Куркума

Куркумата е подправка с над 300 активни съединения, които борят вирусите и инфекциите. Основното биоактивно вещество в куркумата се нарича куркумин – мощен антиоксидант с добре изразени противовъзпалителни и антивирусни свойства. Куркумата се нарежда сред най-полезните подправки срещу настинка и грип.

Куркумата е богата на куркумин и летливи масла, които имат протективни и терапевтични свойства при хората, страдащи от кашлица и настинка. Когато се появи усещане за дращене в гърлото, което издава появата на болки или кашлица, би било полезно да използваме куркума, за да предотвратим задълбочаването на проблема.

Консумацията на куркума и мед значително подобрява храносмилането и повишава активността на полезната чревна микрофлора.

Мед

Медът има противовъзпалителни, подсилващи и успокояващи свойства. Той е един от най-добрите природни антибиотици. Медът убива различни видове микроорганизми.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

мощни лечебни свойства


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.