Здравословни ползи от стевия! 100% естествен подсладител

2 165

Здравословни ползи от стевия

Здравословни ползи от стевия! 100% естествен подсладител

Съставки

Билка от стевия – 1 чаена лъжица
Вода – 600 мл

Начин на приготвяне

Заливаме една чаена лъжица билка от стевия с  600 мл вряща вода, похлупваме за 30 мин, като след това филтрираме.

Чаят се изпива на три пъти за един ден, на гладно преди хранене.

Получената напитка е със светлокафяв цвят и е приблизително 30 пъти по сладка от захарта. Така приготвения чай от стевия, освен че е много сладък, притежава и множество лечебни свойства.


Може да ви интересува

Чаят от стевия води до неутрализирането и отделянето на токсини от организма, помагайки на тялото да се освободи от поетите нитрати, консерванти, химически добавки и дори тежки метали.

Билка стевия

Стевията подпомага отслабването, регулира нивото на кръвната захар и понижава кръвното налягане. Това са само малка част от чудесата, които стевията е в състояние да направи със здравето ви.

Стевията регулира нивата на глюкозата. Тя се използва като заместител на захарта, особено при диабетици, тъй като нейният сладък компонент стевиозид не се разгражда или абсорбира в организма.

Някои гликозиди на стевия помагат за отпускане на кръвоносните съдове, засилват уринирането и улесняват разсейването на натрий от тялото.

Това означава, че оказва много по-малко натиск върху сърдечно-съдовата система, което може да доведе до спад на кръвното налягане, защитавайки здравето на сърцето и предотвратявайки състояния като атеросклероза, инфаркти и инсулти.

Стевия има антиоксидантни съединения, които също са идеални за превенция на различни видове рак, като рак на панкреаса. Екстрактите от листа на стевия показват висока степен на антиоксидантна активност.

Други съединения като кемпферол и кверцетин помагат за елиминирането на свободните радикали в тялото, предотвратявайки мутирането на здрави клетки в злокачествени. От друга страна, антиоксидантите също помагат за забавяне на преждевременното стареене, когнитивната неизправност и др.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Здравословни ползи от стевия


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *