Само половин чаена чаша златно мляко на ден и вижте какви промени ще настъпят в тялото ви

4 970

чаена чаша златно мляко

Само половин чаена чаша златно мляко на ден и вижте какви промени ще настъпят в тялото ви

Съставки

Топло прясно мляко – 1/2 чаена чаша
Куркума – 1 супена лъжица
Черен пипер – 1/2 щипка
Мед – 1 супена лъжица

Начин на приготвяне

В една чаша изсипваме топлото мляко, добавяме куркумата, черния пипер и меда. Разбъркваме добре, докато меда се разтопи. Изпиваме веднага. Най-добре е да пием сутрин на гладно.

Ако правите тази рецепта за първи път, съветвам ви първо да добавите ¼ до ½ чаена лъжичка куркума, да я опитате и след това да добавите още, ако желаете.

Въпреки че медът не е задължителен, златното мляко ще бъде по-вкусно, ако го използвате. Можете да добавите всякакъв вид подсладител.


Може да ви интересува

Смленият черен пипер повишава свойствата и усвояването на куркумата, но можете спокойно да го пропуснете.

Куркума

Куркумата има редица ползи за здравето, тъй като е богата на антиоксиданти. Може да подобри паметта, да понижи кръвната захар, да намали възпалението и да засили имунната система, наред с други неща.

Може да успокои възпаленото гърло и да облекчи запушването на носа поради своите антибактериални и антивирусни свойства. Тя е много мощен антиоксидант благодарение на куркумина. Помага за намаляване на ефектите от стреса, който причинява преждевременно стареене. Може да помогне за отслабване.

Прясно мляко с куркума

Златното мляко помага за премахване на възпаления в цялото тяло, особено в ставите, мускулите и храносмилателната система.

Подпомага доброто храносмилане. Помага за стимулиране на производството на жлъчка, елиминирането на отпадъците, ефективното усвояване на мазнините, като по този начин благоприятства храносмилателните функции на вашето тяло.

Може да помогне за отслабване. Ускорява метаболизма, което позволява по-добро елиминиране на натрупаните мазнини в тялото.

Може да помогне при лечението на рак, тъй като антиоксидантните си сили могат да неутрализират клетъчните мутации и отрицателните ефекти, причинени от свободните радикали.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

чаена чаша златно мляко


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *