Незабавно понижава кръвната захар! Забравете наднорменото тегло!

8 844

понижава кръвната захар

Незабавно понижава кръвната захар! Забравете наднорменото тегло!

Диабетът е състояние, характеризиращо се с повишени нива на глюкоза в кръвта. Това е така, тъй като панкреасът не произвежда достатъчно инсулин, за да помогне на глюкозата да проникне в клетките на тялото или инсулинът, който се произвежда не функционира правилно. Това състояние е известно още като инсулинова резистентност.

Въпреки че болестта е нелечима, съществуват някои природни средства, които могат да помогнат за нейното облекчаване. Ето една много лесна и бърза за приготвяне напитка!

Съставки

Целина – 2 пръчици
Сушени боровинки – 50 г
Вода – 200 мл

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме целината и я добавяме в блендер. Добавяме сушените боровинки и водата. Смиламе добре. И нашата напитка е готова!

Пием по една чаша на ден всяка сутрин.

Целина

Целината съдържа много важни минерали: калий, натрий, цинк, калций, желязо, фосфор, магнезий; витамини: витамин С, витамини от група В, РР, Е, провитамин А и други полезни вещества.

Целината е идеален пример за видовете зеленчуци, които помагат за отслабване. Тя е нискокалорична, не съдържа мазнини, и е богата на хранителна стойност, която стимулира няколко телесни функции за по-лесна загуба на тегло.

Една от основните характеристики на целината е, че тя се състои от между 90 и 95% вода. Това я прави един от най-нискокалоричните зеленчуци. Тя съдържа само 16 калории на 100 грама.

Сушени боровинки

Боровинките съдържат антоцианин, който дава синия им цвят, също и много от ползите им за здравето. Една чаша боровинки осигурява 24 % от препоръчителната дневна доза витамин С на човек.

Боровинките омагат при диабет. Проучванията установяват, че хората с диабет тип 1, които прилагат диети с високо съдържание на фибри, имат ниски нива на кръвната захар. Хората с диабет тип 2, които консумират боровинки също може да имат подобрени нива на кръвна захар и инсулина.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

понижава кръвната захар


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *