Намалете кръвната захар само с 1 чаша! Това е истинско съкровище! Ще бъдете благодарни!

7 330

Намалете кръвната захар

Намалете кръвната захар само с 1 чаша! Това е истинско съкровище! Ще бъдете благодарни!

Съставки

Цвекло – 1 бр
Тиква – 200 г
Джинджифил – 30 г
Ябълка – 1 бр
Вода – 500 мл

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме на малки парчета цвеклото. Същото правим с тиквата и джинджифила. Измиваме и нарязваме ябълката. Добавяме всички изброени съставки в блендер. Смиламе добре.

Прецеждаме с помощта на цедка. Пием по една чаена чаша на ден.

Цвекло

Сокът от червено цвекло е богат източник на минерали, сред които желязо, витамини от група В, магнезий, калций, цинк. В него се съдържат значителни количества витамин С, който подсилва имунната система и потиска възпаленията. Като антиоксидант той се бори със свободните радикали в тялото и подобрява усвояването на желязото.

Високото съдържание на фибри в червеното цвекло спомага за контролирането на кръвната захар. След консумацията му нивото на глюкозата в кръвта се повишава много бавно.

Тиква

Тиквата съдържа и много пектини, които спомагат за мекото пречистване на червата и на изхвърлянето на радионуклеиди от организма.

При диабет тиквата е много ценна, защото осигурява на организма ценни влакнини, въглехидрати и голямо количество минерали и витамини. Тиквата поддържа стабилни нива на глюкоза в кръвта и затова е толкова ценна при диабет.

При диабет е важно да се консумират продукти, които влияят положително върху нивото на кръвната захар. Тиквата, освен голямото количество микроелементи, които съдържа, повишават нивото на бета-клетките в кръвта, които произвеждат инсулин.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Намалете кръвната захар


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.