Ето как да премахнете ефикасно старческите петна! Изпитана рецепта

79 030

премахнете ефикасно старческите петна

Ето как да премахнете ефикасно старческите петна! Изпитана рецепта

С напредването на възрастта зрялата кожа започва все повече да се различава от младежката. Колкото повече време минава, толкова повече видими въздействия от различни фактори може да забележите по своята кожа.

Отпускане и поява на бръчки, а още по-късно – поява на по-голямо количество хиперпигментационни петна, наричани още старчески петна, са обичайните и най-често срещани изменения. Те засягат не само кожата на лицето, а и тази на тялото, като зоните излагани най-често на слънце са винаги най-засегнати.

Старческите петна са малки, плоски тъмни участъци по кожата. Те варират по размер и обикновено се появяват на места, изложени на слънце, като лицето, ръцете, раменете и ръцете. Старческите петна се наричат още слънчеви петна, чернодробни петна и слънчеви лентиго.

Старческите петна са много чести при възрастни над 50 години, но по-младите хора могат да ги получат, ако прекарват известно време на слънце. Те могат силно да приличат на ракови образувания.

Обикновено, не се нуждаят от лечение, но ги приемайте, като знак, че кожата е била изложена прекомерно на UV лъчи. Те са сигнал, че дермата ви иска да се предпази от повече увреждане. По козметични причини, те могат да бъдат изсветлени или премахнати.

Съставки

Сода бикарбонат – 2 чаени лъжици
Сок от лимон – 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне

В една купа изсипваме содата и добавяме сока от лимон. Разбъркваме добре. Нанасяме върху лицето, шията и ръцете. Оставяме за  10-15 минути и след това изплакваме обилно с топла вода. Ако е необходимо нанасяме хидратиращ крем.

Сода бикарбонат

Содата за хляб е ексфолиращ продукт, който спомага премахването на мъртвата кожа и замърсяванията натрупани върху кожата.

В съчетание с лимона получавате почистващ и антиоксидантен крем, идеален за намаляване на петната върху кожата на ръцете.

Лимон

Като естествено избелващо средство, лимоновият сок е идеален за третиране на хиперпигментацията. Въпреки това, киселинността може да бъде много агресивна към кожата. Бъдете много внимателни в зоната около очите и никога не прилагайте пастата върху отворени пъпки или рани.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

премахнете ефикасно старческите петна

Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *