Лекува повече от 100 болести! Мъжете над 40 определено трябва да го приемат

7 472

Лекува повече от 100 болести

Лекува повече от 100 болести! Мъжете над 40 определено трябва да го приемат

Съставки

Пчелен прашец на гранули или прах – 1 чаена лъжица
Кисело мляко – 250 г
Мед

Начин на приготвян

Цветен прашец смесен с кисело мляко, е най-лесният начин да се консумира . Още от вечерта сипваме една чаена лъжица прашец в купичка с кисело мляко. Внимателно разбъркваме. Похлупваме и оставяме да престои така цяла нощ. На сутринта отново разбъркваме и хапваме. Всеки път си приготвяме нова доза, която оставяме да престои  поне 10 часа. По желание в киселото мляко добавяме овесени ядки, плодове, семена, кълнове, за още по-пълноценна закуска. Също така можем да добавим мед.

Максимално количество при възрастни не трябва да превишава 2 супени лъжици на ден. Приемът при децата не бива да надвишава ½ чаена лъжичка на ден. На всеки 2-3 месеца прием, трябва да се прави почивка от 1 месец.

Пчелен прашец

В състава на пчелния прашец има около 250 полезни вещества, включително аминокиселини, липиди, витамини, макро- и микроелементи и флавоноиди. Той е безопасен за повечето хора, когато се приема за кратко време. Въпреки това, дори да нямате алергия към мед, трябва да започнете консумацията на пчелен прашец с малко количество.

Пчелният прашец има висока антиоксидантна активност. Той се бори със свободните радикали и оксидативния стрес, като намалява риска от сериозни хронични заболявания като тумори, диабет и сърдечни проблеми. Прашецът съдържа страхотна комбинация от трите антиоксиданта, които се намират в какаото, виното и доматите.

Спомага също за нормализиране на дейността на черния дроб, кръвотворния апарат и червата. Прилага се при лечебното хранене на спастични колити, язва на дванадесетопръстника, базедова болест. Пчелният прашец влияе благотворно върху растежа и метаболизма на човешкия организъм.

Мъжете след 40-годишна възраст е добре да консумират пчелен прашец за профилактика при простатит.

Често този продукт е наричан прашец на живота, защото съдържа всички вещества, необходими за правилното функциониране на организма. Интересен факт за пчелния прашец е, че все още не е открит начин да се създава изкуствено.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Лекува повече от 100 болести

Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *