Баба е на 100 години, но още пърха като на 40! Здрави, млади и щастливи!

9 606

Баба е на 100 години

Баба е на 100 години, но още пърха като на 40! Здрави, млади и щастливи!

Съставки

Сода бикарбонат – 1 супена лъжица
Вода – 300 мл
Лимон – 2 бр
Чесън – 2 глави
Пчелен мед – 200 мл

Начин на приготвяне

Измиваме двата лимона с вода и сода бикарбонат. Изплакваме добре с чиста вода. След това нарязваме лимоните на дребно и ги поставяме в стъклен буркан. Обелваме и нарязваме на дребно чесъна и го добавяме към лимоните. Наливаме меда и разклащаме. Охладяваме в хладилник за 24 часа.

Приемаме по една чаена лъжица дневно с чаша прясно мляко или вода. Приемам всяка вечер преди лягане.

Пчелен мед

Всекидневната консумация на мед, води до подобряване на организма – намалява холестерола, повишава количеството на червените кръвни клетки и други.

Неговото приемане подобрява усвояването на хранителните вещества, което е особено важно при диетичното хранене. По-бързото усвояване на храната с добавения мед, високата калоричност и лесно резорбиращите се монозахариди и органични киселини от меда са достатъчно условие той да бъде предпочитана храна за спортисти, работници с големи физически натоварвания, като диетично средство при хронично болни, при отпадналост и през период на възстановяване след боледуване.

Винаги когато пчелният мед се използва като лекарствено средство, задължително трябва да се имат предвид двете основни ограничения за прилагането му – ако е доказана свръхчувствителност към него и при наличие на захарен диабет.

Чесън

Чесънът е широко признат като превантивно средство и лечение на много сърдечносъдови и метаболитни заболявания, включително атеросклероза, хиперлипидемия, тромбоза, хипертония и диабет.

Консумацията на чесън има значителни кардиопротективни ефекти, както при проучвания при животни, така и при хора.
Чесънът помага за премахване на натрупването на плаки в артериите, което е ключов фактор за превенцията на сърдечно-съдови заболявания.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Баба е на 100 години

Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.