Невероятно! Възстановява зрението на 100%! Много полезно и важно, бабина рецепта

1 836

Възстановява зрението на 100%!

Невероятно! Възстановява зрението на 100%! Много полезно и важно, бабина рецепта

Човешкото око е комплексен сензорен орган, който възприема светлината. В него се включват различни тъкани и структури, които работят заедно, за да осигурят нормалното зрение.

Различни нарушения в окото могат да доведат до проблеми със зрението. Някои от тях са минимални – могат да изчезнат след време без лекарска намеса или с минимална такава, но други могат да бъдат значително по-тежки и често водят до слепота.

Консумацията на определени хранителни продукти може значително да ускори самостоятелната регенерация на клетките, съставляващи зрителните ни органи. Това са предимно храни, съдържащи лутеин, цинк и витамини А и С, но също така и полезните омега-3 и омега-6 мастни киселини.

Съставки

Банан – 1 бр
Моркова – 2 бр
Портокал – 1 бр
Вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме банана и го добавяме в блендер. Същото правим с морковите и портокала. Добавяме водата и пасираме добре всички съставки. И получаваме много вкусна напитка.

Пием по една чаена чаша 30 минути преди хранене, два пъти на ден.

Морков

Морковите са добри за зрението. Съдържат основните биологични компоненти, които помагат да се поддържа здравето на зрителния апарат: бета-каротин (провитамин А), лутеин, зеаксантин, ликопен, магнезий, калций и калий.

Витамин А стимулира лигавиците в ъглите на очите, чиято тайна защитава зрителния апарат от изсушаване и повреда. Ретинолът е стимулатор на регенерацията, който помага за възстановяването на организма, включително зрителния апарат, след инфекции и наранявания.

Банан

Бананите съдържат витамин А, който прави три неща: предпазва очите, поддържа нормалното зрение и го подобрява през нощта.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Възстановява зрението на 100%!

Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *