Най-здравословният плод на планетата! Ето какво се случва в тялото, ако ядете само 3 на ден

112 838

Най-здравословният плод на планетата

Най-здравословният плод на планетата! Ето какво се случва в тялото, ако ядете само 3 на ден

Съставки

Фурми – 8 бр
Вода – 500 мл

Начин на приготвяне

Слагаме сушените фурми във вряща вода. Готвим за около 10 минути. Поставяме фурмите заедно с получения сок в един буркан. Затваряме добре с капачка.

Приемаме по една супена лъжица дневно от този компот.

Сушени фурми

Богатото съдържание на различни хранителни вещества, фибри и антиоксиданти, прави фурмите невероятни полезни за мозъка и сърцето. Също така, са полезни за подобряване на здравето на костите, лечение на запек, чревни нарушения, сърдечни проблеми, анемия, сексуални дисфункции и много други състояния.

Фурмите също спомагат за насърчаване на здравословно наддаване на тегло. Те са богати на много витамини, минерали и фибри. Някои здравни специалисти завяват, че консумацията само на една фурма всеки ден е отличен избор за балансирана и здравословна диета.

В 100 г фурми се съдържат около 280 калории. Този плод е изключително богат на въглехидрати и захари (главно глюкоза и фруктоза), което го прави надежден източник на енергия.

След изсушаване във фурмите има 10 пъти повече протеини. Те съдържат почти всички витамини (без Е). Ценни са и заради разнообразния комплекс от аминокиселини, минерални вещества, микроелементи и антиоксиданти.

Фурмите подобно на другите сушени плодове могат да се съхраняват по-дълго време, при това при стайна температура. Техните хранителни и вкусови качества не се губят в продължение на година.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Най-здравословният плод на планетата

Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.