150 пъти по-силен от лимон и чесън! Убиец на всички бактерии и гъбички! Спира кашлицата

1 200

150 пъти по-силен от лимон и чесън

150 пъти по-силен от лимон и чесън! Убиец на всички бактерии и гъбички! Спира кашлицата

150 пъти по-силен от лимон и чесън! Убиец на всички бактерии и гъбички! Спира кашлицата!

При първи симптоми на неразположение сме свикнали веднага да посягаме към хапчетата. Нужно ли е това обаче и каква друга алтернатива можем да изберем?

Учудващо, но има случаи, в които сушените плодове могат да заменят лекарствата при някои не толкова сериозни неразположения или да бъдат добро допълнение към основното лечение. Те могат също да помогнат за укрепване на имунната система и да са добра превенция за предотвратяване на някои заболявания.

Съставки

Коприва – 10 листа
Сушени боровинки – 4 супени лъжици
Вода – 500 мл

Начин на приготвяне


Може да ви интересува

Накълцваме листата от коприва на дребно и ги поставяме в една тенджера. Добавяме сушените боровинки и водата. Поставяме на котлон. След като водата заври, варим за още 10 минути. Отстраняваме от котлона, захлупваме и оставяме за 3 часа. Прецеждаме студеният вече чай. Пием по 1чаена чаша един път на ден преди ядене.

Боровинката

Всяко плодче боровинка е истинска съкровищница, пълна с витамини, минерали и микроелементи, необходими за поддържането на човешкото здраве.

Сушените боровинки са изключително богати на антиоксиданти. Те съдържат растителни хранителни вещества, наречени полифеноли. Според редица проучвания, полифенолите в боровинките са полезни за здравето на сърцето, пикочните пътища и се смята, че действат като превенция срещу ракови заболявания.

Копривата

Диворастящата коприва е растение, прилагано в традиционното билколечение от незапомнени времена. Освен по нашите географски ширини, исторически данни сочат, че билката е използвана също така от народите в Древен Египет и Древен Рим, съответно като природно лечение на артрит и болки в кръста, както и за естествено подгряване на тялото в екстремни условия.

В състава на копривата влизат десетки уникални компоненти, включително ценни хранителни вещества, витамини и минерали. Сред тях са витамин С, витамин К, бета каротин, калий, калций, силиций, желязо, серотонин, полифеноли и всички незаменими аминокиселини.

Копривата е полезна при настинки и бронхити, различни части от растението могат да се използват като противовъзпалителни и отхрачващи средства срещу кашлица.

Копривата може да действа като белодробен тонизатор. Тя действа нежно и систематично при остри и хронични респираторни проблеми като астма, слуз на белите дробове и упорита кашлица. Тинктурата от коприва се използва също така при грип, настинка, бронхит и пневмония.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

150 пъти по-силен от лимон и чесън

Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *