Лекува кости, схващания и болки за 1 час! По-добре от хапчета! 100% ефективно лечение

34 437

Лекува кости, схващания и болки за 1 час

Лекува кости, схващания и болки за 1 час! По-добре от хапчета! 100% ефективно лечение

Съставки

Пресни листа мента – 1 шепа

Начин на приготвяне 

Счукваме пресните листа мента в хаванче. Поставяме върху болезненото място и увиваме с найлоново фолио. Оставяме да действа за един час. Повтаряме тази процедура два пъти на ден

Мента

Ментата действа като естествено болкоуспокояващо и помага при ревматизъм и подагра. Помага и срещу възпаления, спазми, болки и уморени крака.

Използва се надземната част на растението, и по-точно листата, в които се съдържат етерични масла с главна съставна част ментол. Той е причината за ароматните и освежаващи свойства на билката.

В медицината се използва както самото масло, така и чистият ментол за изработване на редица лекарства и профилактични препарати. Ментолът причинява при допир с нервните окончания усещане на хлад, действа обезболяващо, съдоразширяващо, дразни слузестата обвивка на червата и стомаха.

Доказано е, че той има и антисептично действие. Ментолът влиза в състава на редица препарати за лечение на сърдечно-съдови заболявания (валидол), противомигренни препарати, капки за нос, инхалационни смеси и др.

Голямо приложение намират сухите ментови листа при приготвянето на чайове с тонизиращо действие върху нервната система, като средство за подобряване на храносмилането, при спазми в стомаха и др.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Лекува кости, схващания и болки за 1 час

Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *