Само 1 чаша мляко с куркума на ден! Резултатът ще ви изненада. Естествен лек

60 219

Куркума с мляко

Само 1 чаша мляко с куркума на ден! Резултатът ще ви изненада. Естествен лек

Златно мляко с куркума за повишаване на имунитета, за по-добра концентрация, за спокоен сън и добро храносмилане.

Съставки

Прясно мляко – 200 мл
Куркума – 1/2 чаена лъжица
Мед – 1 чаена лъжица
Черен пипер

Начин на приготвяне

Загряваме 200 милилитра прясно мляко и го изсипваме в една чаша. Внимаваме млякото да не е горещо. Добавяме куркумата към млякото и разбъркваме. Добавяме мед и разбъркваме. Добавяме малко черен пипер на върха на лъжица и го прибавяме към млякото и куркумата. Разбъркваме.

Пием докато млякото е топло. Пием всяка сутрин на празен стомах в продължение на една седмица. След изпиването на млякото е препоръчително да не се консумира нищо в продължение на 40 минути.


Може да ви интересува

Куркумата (Curcuma Longа), позната още като турмерик, индийски шафран и златната подправка, е тревисто растение от семейството на джинджифила (сем. Zingiberaceae). Двете си приличат по това, че имат силно развито коренище. Именно тази част на куркумата намира първоначално приложение като подправка още преди 4000 години.

Антиоксидантният ефект на куркума изглежда толкова силен, че може да предпази черния дроб от увреждането от токсините. Това може да е добра новина за хора, които приемат силни лекарства за диабет или други здравословни проблеми, които при дългосрочна употреба, биха могли да навредят на черния дроб.

Куркуминът е показал способност преминава кръвно-мозъчната бариера. Известно е, че възпалението и окислителното увреждане имат известна роля за развитието на болестта на Алцхаймер, а както вече беше споменато, куркуминът има благотворен ефект и върху двете. От друга страна, една от основните характеристики на болестта на Алцхаймер е образуването на протеинови струпвания, наречени амилоидни плаки. Проучванията показват, че куркуминът може да помогне за изчистването на тези плаки.

Куркумин показа обещаващи резултати за лечение на депресия. Депресията е свързана и с понижени нива на мозъчен невротрофичен фактор и смаляване на хипокампуса – област от мозъка с роля в ученето и паметта. Куркуминът повишава нивата на мозъчния невротрофичен фактор, като потенциално може да противодейства на някои от тези промени.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Куркума с мляко

Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *