Чай от народната медицина, който решава проблемите с кашлицата и прочиства дихателната система!

5 377

Чай от народната медицина, който решава проблемите с кашлицата и прочиства дихателната система!

Съставки

Вода – 300 мл
Семена от дюля – 1 чаена лъжица

Приготвяне

Изсипваме водата в една тенджера и я оставяме за загрее до точка на кипване, след това заливаме семената от дюля с врящата вода. Запарваме под капак за 1 час и прецеждаме. Получава се слузеста течност. Пием по 1 кафена чашка, 3 пъти на ден преди хранене. Слузта от семената обвива и успокоява раздразненото гърло, насърчава отхрачването.

Дюлята е един от най-витаминозните плодове, на които можем да се насладим през есента. Най-лечебни са сокът и сиропът от дюли. В тях се съдържат големи количества витамини – С, В1, В2, В3, провитамин А, както и калций, калий, мед, натрий и много други. В дюлите се съдържат танин и слуз, които действат изключително добре на тънките черва и предпазват от инфекциозни заболявания.

Най-лечебната част от дюлята са семките, от които се приготвя чаят, който разрешава проблемите с кашлицата и прочиства дихателната система. В допълнение, той съдържа големи количества витамин B17. Семената също са богати на мазнини, танин, пектин и захари. Дюлите влияят благоприятно на работата на червата и предпазват от инфекциозни заболявания. Пектинът има благоприятен ефект върху кръвоносната система, помага за понижаване на кръвното налягане и осигурява защита от радиоактивност. Сокът от дюля лекува кашлица, астма и диария, а печена или варена дюля се препоръчва на хора с анемия, но и за лечение на възпаление на стомаха и чревната лигавица. Може да помогне и при тежка менструация.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Чай от народната медицина, който решава проблемите с кашлицата и прочиства дихателната система!


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *