Това е най-лесният начин за почистване на ютията. Само за няколко минути и без търкане

17 906

Това е най-лесният начин за почистване на ютията. Само за няколко минути и без търкане

Ютията е незаменим помощник за всяка домакиня. При неправилна експлоатация на повърхността на плочата може да се образува петно, което при гладене да се отпечатва на дрехите. Няма домакиня, която да не е съсипвала някоя любима своя пола със свръхнагорещена ютия. Освен обаче че дрехата е унищожена, покритието на ютията също не става за гладене заради разтопения по повърхността й плат. Не се отчайвате, винаги има домакински хитринки, които ще Ви помогнат да спасите ютията, без значение дали покритието й е тефлоново или метално. Причина за това е нарушението на температурния режим при гладене най-често на синтетични материали. За да се справим с този проблем можем да се възползваме от народни рецепти и битова химия.

Как да разберете дали ютията ви се нуждае от почистване? Лесно може да разберете дали ютията има видими следи от изгаряне или е лепкава на допир. Чистата гладеща повърхност на ютията трябва да се движи плавно върху дрехите ви, без да оставя следи.

Предлагам Ви един домашен трик за лесно и бързо почистване на ютията без да я надраскате!

Продукти

Кухненска кърпа
Парацетамол – 1 таблетка

Начин на употреба

Включваме ютията и изчакваме да загрее. В случай, че ютията има опция за пара, ИЗКЛЮЧЕТЕ Я! ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ СЕ ИЗГОРИТЕ! С помощта на пинсета вземаме таблетката парацетамол и с нежни движения нагоре и надолу търкаме върху петната. След това избърсваме с кърпа. Докато почистваме ютията е препоръчително да отворим прозорец, да носим маска или да сме навън. За много кратко време петната ще изчезнат.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Практични съвети

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Това е най-лесният начин за почистване на ютията. Само за няколко минути и без търкане

Продукти Кухненска кърпа Парацетамол – 1 таблетка


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *