Опитайте това домашно лекарство и се отървете от неприятната миризма на краката! Само за 10 дена

961

неприятната миризма на краката

Опитайте това домашно лекарство и се отървете от неприятната миризма на краката! Само за 10 дена

Потта и разрушаването на кожата са две от основните причини за миризмата на краката. Но има още причини краката ви да миришат лошо. Те се потят повече от останалата част от тялото поради голямото натрупване на потни жлези, които са концентрирани в тази част на тялото, общо около 250 000. Изобилие, което се повтаря в по-малка степен в други части като подмишниците, ръцете и слабините. Основната функция на тези жлези е да регулират телесната ни температура чрез потта. Характерната миризма на краката се получава, когато бактериите, присъстващи на повърхността на кожата ни, разграждат потта.

Съставки

Топла вода – 1 литър
Черен чай – 5 пакетчета

Начин на приготвяне

Изсипваме един литър топла вода в един леген. Добавяме 5 пакетчета черен чай и оставяме да престои 20 минути. След това потапяме краката си за 30 минути, докато водата се охлади напълно. Повтаряме тази процедура един път на ден в продължение на 10 дена.

Накисването на краката в отвара от черен чай помага за неутрализиране на изпотяването и бактериите по кожните гънки. Танините в черния чай убиват бактериите и балансират флората на кожата на краката. Танинова киселина е антибактериален агент, който убива причиняващите неприятната миризма бактерии. Освен това тя затваря порите по стъпалата, което ограничава потенето.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

неприятната миризма на краката

Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.