Кажете сбогом на дрезгавостта и възпаленото гърло с 1 домашен лек.

27 134

Кажете сбогом на дрезгавостта и възпаленото гърло с 1 домашен лек.

Болката в гърлото е често срещан симптом на настинка или грип. Когато болката в гърлото се появи заедно с болка в ухото, причината за това може да включва алергии, постназално стичане на секрети към гърлото или тонзилит. Съществуват разнообрази причини за болки в гърлото и ушите, както и различни мерки за облекчаване на симптомите.

Предлагам Ви един домашен лек, който е 100% ефективен!

Съставки

Ерисимо – 1 супена лъжица
Вода – 250 мл
Прополис
Лимон – 1/2 бр
Пчелен мед – 1 супена лъжица

Начин на приготвяне

Слагаме водата в тенджера да се загрее. Когато започне да завира, отстраняваме от огъня. Добавяме ерисимо и покриваме. Оставяме да почине за 3 минути. Прецеждаме през платнена цедка. Добавяме лъжица мед. Добавяме няколко капки прополис. Добавяме сока на половин лимон. Сервираме много горещо.

Ерисимо (таралеж) е лечебно растение, традиционно използвано за лечение на пресипналост и загуба на глас. Това е така, защото е тясно свързано с високото си съдържание на серни гликозиди, които причиняват изхвърлянето на слуз от горните дихателни пътища. Консумацията му обикновено е под формата на запарки или отвари и действа като противовъзпалително средство за гърлото при ларингит, бронхит и пресипнал глас.

Прополиса регенерира увредените тъкани и възстановява лигавицата. Укрепва имунната система, като дава възможност на организма да се бори с патогенни микроби.
Обогатява с витамини и микроелементи и е естествен антибиотик, което позволява да се лекува възпалено гърло без да се вреди и последици за други органи.
Благодарение на добрите антисептични свойства, прополиса бързо и активно въздейства на причината за заболяването. Бързо елиминира токсините.

Медът е много полезен за здравето, а през есенно-зимния период, ако го хапваме в комбинация с лимонов сок помага за подсилване на имунитета. Това, което прави меда толкова уникален, са неговите противовъзпалителни и антибактериални свойства. Медът е богат на калий, фосфор, витамини от групата В, калций, магнезий и други хранителни елементи. Знаем, че щом ни заболи гърлото или имаме кашлица, медът ще подпомогне бързото ни възстановяване.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,

бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Кажете сбогом на дрезгавостта и възпаленото гърло с 1 домашен лек.

Съставки Ерисимо – 1 супена лъжица Вода – 250 мл Прополис Лимон – 1/2 бр Пчелен мед – 1 супена лъжица

Препоръчано видео

video
Невероятно вкусно! Евтино и просто!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *