Реже кашлицата като с нож. Ефикасно средство за прочистване на дихателните пътища по време на настинка и грип.

46 364

Реже кашлицата като с нож. Ефикасно средство за прочистване на дихателните пътища по време на настинка и грип.

Кашлицата е неприятен симптом, който се появява, когато имунната система открие вируси и бактерии в дихателните пътища. Това е защитен механизъм, при който въздухът от белите дробове се изпуска рязко, позволявайки ни да се отървем по този начин от микробите и чуждите частици, увреждащи здравето ни. В общи линии кашлицата често бива придружена от прекомерно производство на храчки, задръстване и възпаление на гърлото. Освен това, като се има предвид, че е често срещано явление по време на грип или настинка, кашлянето редовно е съпътствано от очно раздразнение, главоболие и общо неразположение. Добрата новина е, че съществуват 100% натурални средства, които благодарение на съставките си подсилват имунната система и ускоряват оздравяването.

Предлагам Ви натурална напитка за борба с упоритата кашлица!

Съставки

Чесън – 3 скилидки
Джинджифил – 10 г
Кора от 1 дюля
Смесени цели люти чушки – 1 чаена лъжичка
Вода – 2 чаени чаши
Прясно мляко – 2 чаени чаши
Натурален мед – 1 чаена лъжичка
Черен пипер – 1 чаена лъжичка

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно скилидките чесън и джинджифила. Добавяме една кора от дюля, черния пипер, лютите чушки и вода. Слагаме на умерен котлон, когато започне да ври добавяме млякото. Готвим на умерен котлон. Прецеждаме. След като налеем в чаша добавяме една чаена лъжичка натурален мед. Пием една чаша сутрин на гладно и още една преди лягане.

Чесънът притежава отхрачващи, антибиотични и противовъзпалителни свойства, които улесняват отстраняването на храчките и спомагат за облекчаването на продуктивната кашлица. Тези негови качества, в допълнение към противовъзпалителните му свойства, подпомагат прочистването на дихателните пътища и редуцират възпалението. Освен това чесънът съдейства за подсилването на имунната система чрез повишаване производството на антитела, които се борят с вирусите и бактериите.

Джинджифилът е особено подходящо средство за борба с простудните заболявания. От столетия той се използва специално за подобряване на състоянието при респираторни инфекции. Отварите или чаят от джинджифил помагат за справянето на организма с възпалителните процеси, стимулират обмяната на веществата и кръвообращението.

Чаят или напитката с джинджифил имат облекчаващо действие върху гърлото при кашлица. Намаляват дразненето и дори се справят успешно със сухата кашлица.

Чайовете против кашлица с дюли са наситени на редица витамини, като например С, В1, В2, В3 (ниацин). Не по-малко полезно за здравето ни е това, че дюлите са много ценен източник на каротеноиди (провитамин А) и на минералите сяра, калций, манган, магнезий, желязо, калий, цинк, мед и натрий. Заедно с всички гореизброени ползи от тези плодовете, те помагат много и за облекчаването на различните дихателни проблеми, включително кашлицата.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства, бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Реже кашлицата като с нож. Ефикасно средство за прочистване на дихателните пътища по време на настинка и грип.

Съставки Чесън – 3 скилидки Джинджифил – 10 г Кора от 1 дюля Смесени цели люти чушки – 1 чаена лъжичка Вода – 2 чаени чаши Прясно мляко – 2 чаени чаши Натурален мед – 1 чаена лъжичка Черен пипер – 1/4 чаена лъжичка


Препоръчано видео

video
Невероятно вкусно! Евтино и просто!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.