Вкусно смути, което стимулира имунната ни система! Еликсир за здраве. Най-доброто естествено средство.

504

Вкусно смути, което стимулира имунната ни система! Еликсир за здраве. Най-доброто естествено средство.

Съставки

Ягоди – 100 г
Портокал – 2 бр
Киви – 1 бр

Начин на приготвяне

Изцеждаме сока от портокалите, измиваме и обелваме кивито и измиваме ягодите. След това слагаме всички съставки в блендера и разбиваме за няколко минути. Приемаме ежедневно, без прецеждане и в продължение на 2 седмици.

Чудна идея за лесно смути, само с 3 съставки, които са доказали себе си в борбата с възпалителните процеси и укрепването на имунната система. Всичко това в една вкусна рецепта, която може да приготвите сутрин за 5 минути.

Ягодите съдържат витамин С, един от най-важните витамини за здрава и силна имунна система, а с една чаена чаша ягоди си набавяш над 100% от необходимата дневна доза.

Портокалът е цитрус богат на витамин С и е източник на антиоксиданти, които помагат за защита на клетките от увреждане. Витамин С увеличава производството на бели кръвни клетки (имунни клетки), което е от ключово значение за борбата с инфекциите.

Портокалите съдържат полезни за здравето съединения, известни като флавоноиди, които подобряват клетъчната комуникация. Подобрената клетъчна комуникация помага за оцеляване на клетките и бърз имунен отговор при попадане на инфекции.

Портокалите са сезонен плод на зимата, но се предлагат през цялата година. Те са с прекрасен вкус и пълен набор от здравословни съставки. Те също така са добър източник на каротеноиди, които стимулират нашите естествени клетки убийци, като предлагат повишен имунен отговор и инхибират възпалителните процеси.

Един от основните плодове, на които трябва да наблегнете, ако искате да подсилите имунната си система, е кивито. Както всички знаем, витамин С се свързва със силната имунна система. Това се дължи на способността му да поддържа различни клетъчни функции, да намалява възпалението и да предпазва от оксидативен стрес. Няколко изследвания доказват връзката между приема на киви и укрепването на имунната система.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства, бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Вкусно смути, което стимулира имунната ни система! Еликсир за здраве. Най-доброто естествено средство.

Съставки Ягоди – 100 г Портокал – 2 бр Киви – 1 бр


Препоръчано видео

video
Невероятно вкусно! Евтино и просто!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.