Сок за понижаване на холестерола и триглицеридите! Лесна и бърза рецепта!

51 862

Сок за понижаване на холестерола и триглицеридите! Лесна и бърза рецепта!

Ако страдаме от хиперлипидемия, или повишен холестерол, това означава, че имаме високи нива на липиди в кръвта. Липидите са мазнини и подобни на мазнини съединения. При това състояние най-често срещаният тип липиди са холестерол и триглицериди.

Тялото ни се нуждае от холестерол за нормалното си функциониране. По-голяма част от необходимия ни холестерол се произвежда в черния дроб. Холестеролът е необходим за клетките в организма като част от мембраните им,а кожата ни го използва, заедно със слънчевата светлина, за да произвежда витамин D. Някои жлези в тялото ни се нуждаят от холестерол, за да произвеждат хормони.

Холестеролът е необходим и на черния ни дроб, за да произведе жлъчна киселина, с помощта на която се разграждат мазнините, които приемаме с храната.


Може да ви интересува

Тялото ни използва триглицеридите за енергия. Триглицеридите в кръвта ни идват от черния дроб и храната.

Предлагам Ви един мощен сок, който е идеален за намаляване на нивата на холестерола и премахване на мазнините лесно и бързо. Подготовката му е много проста:

Съставки

Зелени ябълки – 4 бр
Сурови листа от спанак – 60 г
Магданоз – 1/2 връзка

Начин на приготвяне

Измийте добре всички съставки, нарежете ги на малки парчета и след това ги поставете в блендер. Пасирайте.
Пийте по чаша сок всяка сутрин, преди закуска.

Ябълките имат множество хранителни и антиоксидантни вещества, които носят големи ползи за тялото. Приемът на 2 ябълки на ден помага за понижаване на нивата на лошия холестерол и триглицеридите. Освен това подобряват кръвообращението.

Спанакът съдържа белтъчини, въглехидрати и мазнини, а също така нишесте, захар, витамини А, Е, С, Н, К, РР, витамини от групата В, бета каротин. Освен това в спанака има много калций, магнезий, натрий, калий, фосфор, желязо, цинк, мед и селен. Витамините А и С в спанака се запазват при термична обработка.

Магданозът е добре позната билка, която се използва в кулинарията из цял свят. Свойствата й са многостранни, а специфичният й аромат я прави неизменна част от много рецепти. Освен като храна, магданозът е популярен със своите диуретични свойства и способността си да извежда излишните течности от тялото, заедно с токсините, които повлияват негативно здравето.

Основните ползи от магданоза идват от високото съдържание на етерични масла и флавоноиди, които са отговорни за много ползи – вътрешни и външни, за човешко тяло. Освен това магданозът съдържа значително количество витамини – С, А и К – те са изключително важни за поддържането на силна имунна система и успешно предпазват тялото срещу инфекции и развитието на заболявания.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства, бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Сок за понижаване на холестерола и триглицеридите!

Съставки Зелени ябълки – 4 бр Сурови листа от спанак – 30 г Магданоз


Препоръчано видео

video
Невероятно вкусно! Евтино и просто!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *