Натурален лек за прочистване на черния дроб и кръвоносните съдове: 3 мощни съставки!

12 674

прочистване на черния дроб

Натурален лек за прочистване на черния дроб и кръвоносните съдове: 3 мощни съставки!

Черният дроб е един от най-важните човешки органи. В него протичат всички централни биохимични реакции и други отговорни за поддържането на живота процеси.

Здравото сърце означава здравословен начин на живот. Необходимо е да се разбере огромното значение на сърдечно-съдовата функция, тъй като тук обикновено подценяваме ситуацията. Това е така, защото дори незначителното запушване на артериите може да доведе до големи последици за здравето, даже и в млада възраст.

Предлагам Ви една рецепта за натурален лек за прочистване на черния дроб и кръвоносните съдове.

Съставки

Цвекло – 1 бр
Морков – 1 бр
Лимон – 1 бр

Начин на приготвяне

Обелваме цвеклото и го нарязваме. Поставяме нарязаното цвекло в блендер и добавяме един нарязан морков. Смиламе и добавяме малко вода и сок от един лимон. Продължаваме да смиламе с блендер. След това прецеждаме и натуралната напитка е готова.

Пийте тази витаминна напитка поне веднъж на ден и най-вече на празен стомах.

Цвеклото е най-добрият приятел на черния дроб. Цвеклото е ценен източник на антиоксиданти. Богато е на бета-каротен, каротеноиди и флавоноиди – мощни антиоксиданти, придаващи му специфичния и отличителен цвят. Богатите на антиоксиданти храни са познати като ефикасни средства за прочистване на черния дроб, особено ако страдате от затлъстял черен дроб.

Морковите са богатите на антиоксиданти и изключителен източник на алфа- и бетакаротин. Това са антиоксиданти, които предпазват организма и в частност черния дроб от вредното въздействие на свободните радикали. Морковите са изключително полезни при желание и необходимост от детоксикация, като в същото време алкализират организма. Вкусът на морковите много добре се съчетава с този на червеното цвекло, затова задължително ги включете в състава на сока.

Една от най-благотворните храни за черния ни дроб са прясно изцедените сокове, най-вече от моркови, цвекло, лимон, спанак, зеле, черна ряпа, листа от глухарче. Приемани на гладно в по-големи количества тези сокове буквално го измиват. Те са лесни за обработка, не се хаби излишна енергия, а в същото време се доставят максимум полезни вещества. Комбинации от тези сокове са още по-благотворни.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства, бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

прочистване на черния дроб


Препоръчано видео

video
Невероятно вкусно! Евтино и просто!

1 коментар за “Натурален лек за прочистване на черния дроб и кръвоносните съдове: 3 мощни съставки!

  1. Neli Nikolova

    Дани много вкусни и интересни нешта има в твоя сайт продължавай все така желая ти много успехи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *