Косата расте като луда и не пада, това е най-добрият лек! Само 3 мощни съставки и косата Ви ще заблести

21 502

Косата расте като луда и не пада, това е най-добрият лек! Само 3 мощни съставки и косата Ви ще заблести

Чесънът има антисептични, антибактериални и противовъзпалителни свойства. Той помага за укрепване на корените, намаляване на косопада и предпазване от развитието на гъбички, отговорни за появата на пърхот.

Лукът е богат източник на съединението алицин, сяра, витамините А,В, С и Е, на мощни антиоксиданти и много други минерали и флавоноиди. Той ускорява растежа на косата. Ефикасността на лука е в богатото съдържание на сяра и серни съединения. Сярата е един от основните градивни елементи на косата и допринася и за производството на колаген – белтък, нужен за образуването на нова коса.

Зехтинът подобрява храненето на косъма и също стимулира растежа. Той е подходящ за подсилване на тънка коса, но и за укротяване на силно чуплива и къдрава коса. Зехтинът има мазна текстура и голям брой основни хранителни вещества. Това го прави страхотен естествен балсам, който подобрява начина, по който изглежда косата.

Съставки


Може да ви интересува

Лук – 2 глави
Чесън – 2 глави
Зехтин – 120 мл

Начин на приготвяне

Настържете лука и чесъна. През тензух прецедете сока им.
Смесете соковете от лука и чесъна в стъклен буркан. Добавете зехтина.
Поставете буркана в тенджера, като на дъното на тенджерата сложете кърпа, за да не се спука буркана. Налейте вода, да покрие 3/4 от буркана. Когато вадата заври, оставете на тих огън за 10 минути.
Сместа в буркана не трябва да завира. След това изчакайте сместа да се охлади. Прецедете и нанесете, масажирайки корените на косата. След това намажете и по цялата дължина на косата. Покрийте с найлон и топла кърпа. Оставете да действа 30 минути. След това измийте косата с шампоан.
Правете тази маска 1 път седмично и ще имате здрава коса с отличен блясък и ще расте като луда.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства, бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани


Препоръчано видео

video
Сок, който топи килограмите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *