Този шейк е един чудесен старт на деня, при главоболие и психическа умора. Естествен лек при стрес

1 344

Съставки

Пъпеш – 1/2 бр
Бадеми – 100 грама
Мед – 1 супена лъжица
Минерална вода – 200 мл

Начин на приготвяне

Нарязваме пъпеша на малки парчета и го поставяме в блендер, заедно с бадемите, добавяме меда и водата.
Пасираме. Сервираме с лед.
——————
Изключителните качества на пъпеша се дължат на полезните вещества, които съдържа – вода, захар, нишесте, белтъчини, въглехидрати, хранителни влакна, свободни органични киселини, калий, желязо, витамините С, РР, В1, В2, каротин, фолиева киселина, магнезий, фосфор, калций, мед, силиций. Пъпешът стимулира невроните на мозъка, като ги принуждава да работят с пълна сила. Това подобрява паметта, възприятието, слуха. Предотвратява хроничното неразположение и апатия.

Бадемите са богати на хранителни вещества ядки, ценен източник на витамин Е, калций, фосфор, желязо и магнезий. Също така в бадемовите ядки се съдържа цинк, селен, мед и ниацин. Натуралните бадемови ядки са отличен източник на магнезий, който не само ви прави по-спокойни, но и намалява риска от мускулни травми. Разбира се, можете да приемате магнезий на таблетки, но няма нищо по-хубаво от естествените източници. А от консумацията на бадеми печелите няколко неща едновременно – енергия, ситост и здрави нерви. Бадемите са източник на много хранителни вещества, които спомагат и за развитието и здравето на човешкия мозък. Те са свързани с по-високото интелектуално равнище и отдавна се считат за основен хранителен продукт при отглеждане на деца. Бадемовите ядки съдържат две жизненоважни мозъчни хранителни вещества – рибофлавин и L-карнитин, за които е известно, че повишават мозъчната активност, което води до образуване на нови невронни пътища и намален риск от болестта на Алцхаймер. Проучванията сочат, че добавянето на сурови бадеми и бадемово мляко към хранителния режим подпомага функционирането на нервната система.

Пчелният мед е комбинация от 17% вода, 82% въглехидрати и незначителни количества други съставки. Що се отнася до въглехидратите, медът е основно фруктоза (около 38,5%) и глюкоза (около 31%). В меда има и други въглехидрати, следи от някои витамини и минерали, ензими, хормоноподобни вещества, фитонциди и др.

За по-нагледно, вижте видеото по-горе.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Този шейк е един чудесен старт на деня, при главоболие и психическа умора. Естествен лек при стрес

Съставки Пъпеш – 1/2 бр Бадеми – 100 грама Мед – 1 супена лъжица Минерална вода – 200 мл

Препоръчано видео

video
Сок, който топи килограмите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.