Този сок е убиец на мазнини! Топи килограмите и намалява мазнините в корема! Пийте на гладно!

2 237

Съставки

Зелена ябълка – 1 бр
Грейпфрут – 1 бр
Лимон – 1 бр
Вода – 1 чаена чаша (200 мл.)
Мента

Начин на приготвяне

Този вкусен сок ще бъде готов само за 5 минути. Измийте ябълката и да я нарежете на парчета. След това я сложете с лимоновия и грейпфрутовия сок в блендер, заедно с водата и няколко листа от мента. Блендирайте, докато получите гладка смес.
Можете да добавите 1 супена лъжица пчелен мед или малко стевия, за да подсладите сока. Така леко ще отслабите киселия му вкус.
——————
Зелените ябълки ускоряват метаболизма. Кората им съдържа пектин, който контролира нивото на липидите в тялото. Тя е отличен натурален лек за борба със затлъстяването, защото пектинът разрушава старите мастни депа. Зелените ябълки балансират нивото на кръвната захар. Те са богати на витамини и минерали, важни за здравето на сърдечно-съдовата система. Ябълките засищат и са богати на фибри. Това означава, че извеждат задържаните течности и борят запека.

Лимоновият сок ускорява процеса на извеждане на мазнините от тялото. Това се случва чрез „провокирано изчезване“, което означава, че мазнините стават по-слабо устойчиви към превръщането им в енергия. Лимоновият сок редуцира нивото на лошия холестерол и подпомага добрата циркулация на кръвта в тялото. Подобрява храносмилането, позволявайки на организма по-добре да абсорбира нутриентите и предпазва тялото от постъпването на токсини в кръвообращението, посредством червата. Лимонената киселина е полезна и за черния дроб. Антиоксидантите и витамин С засилват имунната система. Всичко това позволява да отслабвате напълно здравословно, оздравявайки черния дроб и укрепвайки имунната система. Не на последно място – възпирате допълнителното натрупване на мазнини в тялото.


Може да ви интересува

С грейпфрута получавате мощен диуретик, който ще помогне за елиминиране на отпадните продуктите от тялото. В противен случай те водят до възпаления и задържане на течности. Грейпфрутът подпомага действието на зелената ябълка и лимоновия сок. Грейпфрутът е богат на калций, фосфор, желязо, витамин А, витамин С, витамин В9, магнезий, калий, ликопен. Ако се яде с белите ципи, е чудесен източник на пектинови фибри.

Ментата е билка-чудо, може да се нарече дългогодишна жива лаборатория. Още от първите дни на узряването на съцветието в ментата протичат сложни процеси на зреене и молекулярни трансформации на вещества като фитохормони, органични киселини, биологично активни вещества – алкалоиди, флавоноиди, витамини, натрупват се микро и макроелементи.

За по-нагледно, вижте видеото по-горе.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Този сок е убиец на мазнини! Топи килограмите и намалява мазнините в корема! Пийте на гладно!

Съставки Зелена ябълка – 1 бр Грейпфрут – 1 бр Лимон – 1 бр Вода – 1 чаена чаша (200 мл.) Мента

Препоръчано видео

video
Сок, който топи килограмите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *