Естествено средство за прочистване на черния дроб и бъбреци! Необходими са само 4 съставки!

4 163

Съставки

Целина – 2 стръка
Моркови – 2 бр
Джинджифил – 3 см
Червено цвекло – 1 бр
Мента – 8 листа

Целината е богат източник на витамин А, К и С. Съдържа бетакаротин, калий, калций, желязо, магнезий и фосфор.
Сокът от целина е чудесен старт за деня, тъй като притежава детоксикиращи свойства, които изчистват тялото от микроби и токсини. Хранителните вещества в него пречистват бъбреците и черния дроб. Съдържа изключително малко калории и мазнини.

Сокът от моркови е изключително богато наситен с витамини А, С и К. Той е богат и на много калий. Каротеноидите в сока от моркови действат като мощни антиоксиданти, борещи се с възпаленията и стимулиращи оздравителните процеси в клетките. Съдържа изключително малко калории и мазнини.

Джинджифил е богат на витамини и минерали, които стимулират имунната система и подпомагат бързото възстановяване на организма след боледуване. Основно това се дължи на съдържанието на значително количество витамин С, който повишава производството на белите кръвни телца, а те от своя страна допринасят за противовъзпалителните процеси, които протичат в тялото. В сока от джинджифил има още витамини от група В, калий, фосфор и антиоксиданти, които правят напитката толкова полезна за здравето.

Червеното цвекло е с високо съдържание на фолиева киселина, манган, калций, желязо, калий, мед, сяра, силиций и хлор. Техният благотворен ефект върху организма се изразява в подобряване състава на кръвта, стимулиране на производството на червени кръвни телца, повишаване нивото на хемоглобина и по-добро снабдяване на клетките с кислород.

Ментата е билка-чудо, може да се нарече дългогодишна жива лаборатория. Още от първите дни на узряването на съцветието в ментата протичат сложни процеси на зреене и молекулярни трансформации на вещества като фитохормони, органични киселини, биологично активни вещества – алкалоиди, флавоноиди, витамини, натрупват се микро- и макроелементи.

За по-нагледно, вижте видеото по-горе.

Добър апетит!

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Естествено средство за прочистване на черния дроб и бъбреци! Необходими са само 4 съставки!

Съставки Целина – 2 стръка Моркови – 2 бр Джинджифил – 3 см Червено цвекло – 1 бр Мента – 8 листа

Препоръчано видео

video
Сок, който топи килограмите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.