Как да заздравим ноктите си? Кажете „стоп“✋ на чупенето на ноктите

3 355

Съставки

Зехтин – 100 милилитра
Сок от 1 лимон
Етерично масло от чаено дърво

Начин на приготвяне

Смесваме зехтина със сока от лимона. Разбъркваме добре. Измиваме добре ръцете си, подсушаваме ги и ги потапяме в получената смес. Държим ги потопени в продължение на 10 минути. След това ги подсушаваме с хартия. Намазваме ноктите и кожата около тях с етерично масло от чаено дърво, като втриваме маслото с масажни движения. Правете това всяка вечер, преди лягане, до получаване на желаният резултат.

———————
Лимонът съдържа етерично масло, флавоноиди, фитонциди, диетични фибри, пектин. Витамини: А, С, Е, Р, D, както и витамини от група В. Макро и микроелементи: хлор, фосфор, калий, натрий, сяра, калций, магнезий, желязо, флуор, цинк, мед.
Лимонът е удивително антисептично средство. Богат е на витамин С, който е необходим за поддържане на адекватни нива на колаген. Компонент, който е ключов за по-здрави нокти. Лимонът има и важен принос на калций и магнезий, което спомага за запазването на естествения емайл на нокътя, а той е от съществено значение за твърдостта на ноктите – да не се чупят или появяват пукнатини.

Зехтинът е съставка, която се отличава с високото си съдържание на есенциални мастни киселини, в допълнение към витамин Е и множество минерали.
Зехтинът е много полезен за ноктите и за омекотяване на кожичките. Укрепването се дължи на факта, че зехтина съдържа много калций.
Ако използвате това масло редовно, много скоро ще видите резултата: здрави нокти със здрав розов оттенък. Няма да страдате от трайно разслояване на нокътната плочка или нейната чупливост. Ноктите ще имат достатъчно влага и няма да се счупят.

За по-нагледно, вижте видеото по-горе.

Добър апетит!

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Как да заздравим ноктите си? Кажете „стоп“✋ на чупенето на ноктите

Съставки Зехтин – 100 милилитра Сок от 1 лимон Етерично масло от чаено дърво

Препоръчано видео

video
Сок, който топи килограмите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.