Най-добрият естествен лек за гъбички на краката. Стара рецепта. Бързи резултати само с 2 съставки

91 593

video

Съставки

Вода – 2 литра
Ябълков оцет – 250 милилитра
Сода за хляб – 4 супени лъжици

Начин на приготвяне

Загряваме водата до 70°С/158°F. Изсипваме я в подходящ съд, където ще можем да потопим краката си. Към водата прибавяме содата за хляб и оцета. Разбъркваме добре, докато содата се разтвори напълно. Изчакайте леко да се охлади и потопете краката за 20 минути. Сутрин и вечер правете тази водна баня на засегнатите места.

——————
Как действа содата върху гъбичките?
Содата притежава антисептични, алкализиращи и противогъбични свойства. Локално нанесена, тя премахва мъртвите клетки и забавя растежа на гъбичките. Също така намалява прекомерното изпотяване, допринасящо за развитието на гъбичките и бактериите. Избелващите свойства на содата помагат за премахване на жълтия нюанс на ноктите.
Това е отлично средство за лечение на гъбички по пръстите на краката и ръцете, тъй като има страхотни противогъбични, алкални и антисептични свойства. Това е идеален продукт за облекчаване и борба със симптомите на тези кожни инфекции. Освен това натриевият бикарбонат има мощно ексфолиращо действие, много полезно за отстраняване на мъртвите клетки, които се натрупват във външната област на дермата. По този начин можете да спрете растежа на тези паразити, които обикновено се настаняват в ноктите. От друга страна, този продукт осигурява регулаторни свойства, които контролират pH на ноктите и кожата ни. Това намалява прекомерното изпотяване на краката и ръцете, като по този начин предотвратява появата на гъбички в ноктите на краката и ръцете и спомага за намаляването им, ако те вече са се появили.

Как действа ябълковият оцет върху гъбичките?
Натуралният ябълков оцет се получава при ферментация на плодовете. При този процес в него се генерират редица полезни бактерии. Той има антибактериални и противогъбични свойства. Ябълковият оцет е алкална напитка. Прилагайки го локално върху мястото, засегнато от гъбички, се променя средата, необходима за размножаването им.

За по-нагледно, вижте видеото по-горе.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Най-добрият естествен лек за гъбички на краката. Стара рецепта. Бързи резултати само с 2 съставки

Съставки Вода – 2 литра Ябълков оцет – 250 милилитра Сода за хляб – 4 супени лъжици

Препоръчано видео

video
Сок, който топи килограмите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.