Естествен лек за възпалени стави и кости! Само с две съставки! Болките в ставите изчезват за 7 дни

27 897

Съставки

Чесън – 2 глави
Зехтин – 200 мл

Начин на приготвяне

Накисваме чесъна във вода за 10 минути, за да може да го обелим по-лесно.
Пресоваме скилидките чесън с преса. Към чесъна добавяме зехтина.
Поставяме получената смес в стъклен буркан. Разклащам добре и прибираме на тъмно и прохладно място за 14 дни, като всеки ден разклащаме буркана 2-3 пъти на ден. На 14-ят ден прецеждаме сместа и съхраняваме в стъклен буркан в хладилника. Чесъна, който остава, също можете да го използвате за приготвяне на вкусни ястия.
Втривайте на болното място в продължение на 7 дни, всяка вечер преди лягане. Завийте болното място с парче найлоново фолио, покрийте и стегнете с бинт или кърпа. На сутринта отстранете компреса и измийте с топла вода.

Чесън


Може да ви интересува

Чесънът се е използвал за лечение на болки от различен тип и артрит от незапомнени времена. Той е особено ефективен при тези състояния, заради противовъзпалителните и антиоксидантните си свойства. Една сярна съставка в чесъна – тиакремонон – помага за потушаването на възпаленията в ставите, които причиняват артрит и други видове болки.

Чесънът също така стимулира кръвообращението и подобрява имунитета. Съдържа селен – антиоксидант, активен срещу свободните радикали, които са сред основните причини за развитието на артрит и други ставни проблеми.

Зехтин

Зехтинът е добър за костите и ставите и ги предпазва от възпалителни реакции. Намалява възпалението и спира окислителния процес в организма. Именно тези реакции допринасят за развитието на костни и ставни заболявания.

Маслото от маслини е богато и на полифеноли, един от които е олеокантал. Това съединение действа като естествено противовъзпалително средство и е свързано с положителни промени при хората с ревматоиден артрит.

Когато се смесят чесъна и зехтина, тяхното лечебно действие се удвоява. Те са много ефективни при артрит, ревматизъм, остеопороза, дископатия.

За по-нагледно, вижте видеото по-горе.

Добър апетит!

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

възпалени стави и кости

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *