Запазете чесъна непокътнат с години! Ето как да спасим чесъна от гниене. Невероятно лесно

26 862

Съставки

Чесън – 5 глави
Хималайска сол – 2 супени лъжици

Начин на приготвяне

Поставяме в блендер чесъна и солта. Смиламе добре. Получената смес разстиламе на тънък слой върху хартия за печене. Поставяме в тава и сушим 3 дена на проветливо, слънчево място. След като се уверите, че е добре изсъхнала и от долната страна, начупете го и поставете в блендер. Пасираме и получаваме сух чесън на прах.
Съхранявайте в стъклен буркан.

————————
На всеки 100 г чесън имаме около 150 калории, 33 грама въглехидрати и 6,36 г протеин. Чесънът е богат и на витамини С, В1, В2, В3, В6, фолат, калций, желязо, магнезий, манган, фосфор, калий, натрий и цинк. В 18 г. чесън (около 6 скилидки) се съдържат 15% от препоръчителната дневна доза манган, 13% витамин В6, 7% витамин С, 6% мед, 5% селен, 4% фосфор, 3% калций, 3% витамин В1.
Витамин В6 е необходим на човека за образуването на нови клетки и поддържането на имунната система. Чесънът също така ни защитава от настинка, поддържа здравето на храносмилателния тракт и предпазва сърдечносъдовата система, като пречиства запушените артерии.
Чесънът съдейства за подсилването на имунната система чрез повишаване производството на антитела, които се борят с вирусите и бактериите.


Може да ви интересува

Розовата хималайска сол съдържа 84 полезни съставки за тялото. Нещо повече, тя е основен източник на електролити и микроелементи, които помагат да се подобри функционирането на организма.
Тази сол е източник на желязо, сяра, калий, калций, магнезий и натрий. Натрият е в значително по-ниско количество, отколкото в обикновената готварска сол, което със сигурност означава, че в организма не се задържа вода.
Хималайската кристална сол се смята за най-чистата от примеси сол на планетата, образувала се е в резултат на специфични геоложки процеси преди повече от 250 милиона години.
Разтварянето на кристалната сол във вода води до разпадане на кубичната структура, вследствие на което йонизираните елементи могат лесно да бъдат усвоени от човешкия организъм.

За по-нагледно, вижте видеото по-горе.

Добър апетит!

Прочетете още: Сокове

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Запазете чесъна непокътнат с години! Ето как да спасим чесъна от гниене. Невероятно лесно

Съставки Чесън – 5 глави Хималайска сол – 2 супени лъжици

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *