Бързи и лесни предястия

3 631

Бързи и лесни предястия

Панирани скариди

Продукти

Сурови скариди
Олио – 1 л.
Сол – 10 гр.
Брашно за паниране – 300 гр.
Газирана вода

Начин на приготвяне

Приготвяме сместа, с която ще панираме скаридите – в купа разбиваме 300 гр. брашно за паниране, 10 гр сол и газирана вода, колкото ни е нужна за да получим еднородна и достатъчно гъста смес.
Потапяме предварително обелените и изчистени скариди в сместа и ги поставяме бавно в загрято олио във фритюрник или дълбок тиган.
Щом нашите панирани скариди се опържат, са готови за консумация.

Бързи и лесни предястия

Продукти Сурови скариди Олио – 1 л. Сол – 10 гр. Брашно за паниране – 300 гр. Газирана вода

Предястие с бекон

Продукти

Бекон – 300 гр.
Кашкавал – 200 гр.
Хляб за тостер – 8 филийки
Чеснов сос – 300 гр.
Магданоз

Начин на приготвяне

Намокряме кухненския плот, маса или друга по-голяма повърхност с малко вода, за да може да прилепне найлоновото (стреч) фолио, което ще сложим.

Изрязваме всички краища на 8 филийки от хляб за тостер, така че да остане само средата на хляба. Разточваме филийките с точилка, за да се изтънят и да се пресова консистенцията.
Разгъваме 3 листа найлоново (стреч) фолио (всеки с дължина от около 1 м.) върху кухненския плот. Върху фолиото поставяме лист кухненска хартия за печене. Отгоре нареждаме в редица, като леко ги застъпваме, 300 гр. фино нарязан на листове бекон. Върху бекона добавяме парчета фино нарязан 200 гр. кашкавал, като също го застъпваме. Върху кашкавала нареждаме разточените 8 филийки от хляба за тостер – отново застъпени.

Сега разточваме така приготвените продукти, след което ги намазваме равномерно с 300 гр. чеснов сос.

(За да видите как да си приготвите чесновия сос, кликнете тук: Чеснов сос.)

Най-отгоре поръсваме зелен магданоз.

Навиваме така приготвените продукти с помощта на хартията за печене, на която са разположени, като при навиването се стараем да притискаме и затягаме рулото, което се оформя, колкото се може повече. Хартията не трябва да се застъпва вътре в рулото, за да можем да я махнем, след като рулото е готово.

(По-нагледно вижте от видеофайла по-долу.)

Когато навием рулото, отстраняваме хартията за печене и започваме да увиваме рулото с найлоновото (стреч) фолио, като се стараем отново да го притискаме и стягаме колкото можем повече. Когато увием рулото с фолиото, завързваме двата края на фолиото и поставяме предястието в хладилника.

Когато нашето предястие с бекон се стегне на ниска температура, е готово за консумация.

Калорични бомбички

Продукти

Бекон – 200 гр.
Тиквички – 300 гр.
Олио – 1 л.
Сол – 10 гр.
Брашно – 300 гр.
Газирана вода
Лютеница
Крема сирене
Гъби

Начин на приготвяне

Върху фино нарязан бекон поставяме ивица от фино нарязана тиквичка, в единия край, върху тиквичката, добавяме 1 ч. л. лютеница, също толкова крема сирене и парче прясна гъба.

Завиваме така приготвените продукти на руло, което пробождаме през средата с клечка, за да не се развива. По този начин си приготвяме колкото калорични бомбички са ни нужни.
Сега приготвяме сместа, с която ще панираме нашите калорични бомбички – в купа разбиваме 300 гр. брашно, 10 гр сол и газирана вода, колкото ни е нужна за да получим еднородна и достатъчно гъста смес.

Потапяме нашите калорични бомбички в сместа и ги поставяме бавно в загрято олио във фритюрник или дълбок тиган.

Щом нашите калорични бомбички се опържат, са готови за консумация.

Добър апетит!


Прочетете още: Предястия

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Бързи и лесни предястия

Продукти Бекон – 200 гр. Тиквички – 300 гр. Олио – 1 л. Сол – 10 гр. Брашно – 300 гр. Газирана вода Лютеница Крема сирене Гъби

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.