Питка с плънка от яйца и сирене

1 229

 

Питка с плънка

 

Питка с плънка от яйца и сирене

Продукти

Брашно – 1 кг.
Яйца – 7 бр.
Кисело мляко – 500 гр.
Сирене – 200 гр.
Мая за хляб – 25 гр.
Захар – 20 гр.
Сол – 10 гр.

Начин на приготвяне

За да приготвим тестото, в кухненския робот слагаме 200 гр. брашно, 5 бр. сурови яйца, 25 гр. мая за хляб, 500 гр, кисело мляко, 20 гр. захар и 10 гр. сол. Включваме робота на 10 мин., 40°. Когато кухненският робот завърши програмата си, пресипваме сместта в една купа и я оставяме 30 мин. да престои, за да втаса.

След 30 мин. започваме да месим тестото с 800 гр. брашно (вижте видеофайла под публикацията). Омесеното тесто разрязваме на 4 равни части. Разточваме всяка част и я разрязваме на триъгълници.

Всеки триъгълник намазване с разтопено масло и добавяме една супена лъжица от сместта (сирене и яйца), която сме приготвили предварително (Натрошаваме 200 гр. сирене и го разбиваме с две сурови яйца). Завиваме сместта в триъгълника, както е показано във видеофайла, и нареждаме парчетата в тава. По този начин процедираме и с одтаналото тесто.

Оставяме питката да престои 30 мин., за да се надигне. След това я намазваме отгоре с разтопен маргарин и сурово яйце и я мятаме в предварително загрята фурна на 180°. Нашата питка се пече около 30 мин., след което я вадим от фурната, поръсваме я с малко студена вода и я завиваме.

Нашата питка с яйца и сирене е готова за консумация.

Добър апетит!


Прочетете още: Тестени изделия

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Вижте видеофайла

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *